Technológiai fejlesztés

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/web/grafallvanyzat.hu/www/grafallvanyzat.hu/includes/menu.inc 2396 sor).

"Technológiai fejlesztés a Graf Állványzat Kft.-nél"
2013. március 29.

A „Graf-Állványzat Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., 47,604 millió forint uniós támogatást nyert el a Komplex vállalati technológia fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 158,682 millió forint összköltségvetésű beruházásból eszközbeszerzés valósult meg.

Társaságunkat 1992-ben alapítottuk, homlokzati állvámnyrendszerek és építőipari segédeszközök forgalmazására. Termékeink: homlokzati állványok, guruló állványok, zsaluzó anyagok, kőműves bakok és kiegészítők.

Stratégiai célünk versenyképességünk folyamatos javítása, technológiai kapacitásasink és színvonalának emelése, piaci pozíciónk megtartása és megerősítése.

A projekt keretén belül a társaságunk komplex vállalati technológia fejlesztése céllal nyújtott be pályázatot, melyet az állványgyártási tevékenységének technológiai fejlesztésére, az önköltségek csökkentésére és ez által a piaci pozíciójának fenntartására, erősítésére fordított.

A társaságunk termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordít a piacon megjelenő újabb és újabb fogyasztói igényekre, emellett pedig folyamatosan és magas minőségi szinten szolgálja ki az ügyfeleit. Növelni kívántuk a gyártási volument, ez alapján a projekt célja a szükséges technológiai kapacitás megvalósítása volt.
A projekt keretén belül megvásároltuk és üzembe helyeztük egy TruLaser Tube 5000 tip. CNC csővágólézert, ez a berendezés az előkészítés műveleteit (fúrás, marás, esztergálás) egyben tudja végezni a eddigi három gép helyett. A lézeragregát kész méretre vágja az anyagot és összes forgácsolási munkát elvégzi.
A CNC csővágó lézer használatával a bonyolultabb profilokat is tudjuk mér gyártani, így bővült a termékszerkezetünk, csökken az anyagmozgatási kézi erő, az előkészítési folyamat időintervalluma, mely önköltség csökkenést eredményez.
A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul a társaságnál a versenyképes szolgáltatás kialakítására, a korszerű géppel és technológiával végzett munka, magas minőségű volumen növekedés és gyártási kapacitás bővülését teszi lehetővé.
A minőségnek és a pontos munkavégzésnek, valamint a korszerű gépnek köszönhetően a megrendelési volumen várhatóan növekedési tendenciát mutat, a projektet a mezőkövesdi telephelyünkön valósítottuk meg.

Társaságunk a fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette, ezért a fejlesztés befejezésével azonnal integrálódott a napi működésébe. Megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezünk a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához. Az elsődleges célunk a technológiai fejlesztése és a versenyképesség javítása mellett, az erőforrások hatékony hasznosítása volt.

Graf Állványzat Kft.
Cím: Mezőkövesd, Eper u.55.
Kapcsolattartó: Holdoner István
Tel: +36-49-505380
www.ujszechenyiterv.gov.hu
www.grafallvanyzat.hu